• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke gokkasten zijn er? Alles wat je moet weten!

Wie denkt aan een gokkast, denkt al gauw aan de rollende fruitautomaten die je meestal in een café vindt. Toch zijn er verschillende soorten gokkasten zodat jong en oud kan genieten van zijn geluksmoment.

Geen kermis zonder ‘grijpautomaten’. Het zijn de apparaten waarin zicht een groot aantal knuffels bevinden. Voor een relatief klein bedrag mag je een poging wagen een knuffeltje te bemachtigen.

Bij de versie voor kleinere kinderen is er ‘altijd prijs’ wat betekent dat je net zolang mag doorgaan met grijpen totdat je een knuffeltje te pakken hebt. Er zijn ook varianten op de markt waarbij het beduidend moeilijker is om winst te behalen. Zeker wanneer jij je zinnen hebt gezet op een bepaald knuffeltje kan deze gokkast je bedrogen uit laten komen. Opletten geblazen dus.

Maar wel soorten gokkasten bestaan er nu eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten online gokkassten.

Gokkasten

De gokkasten met behendigheidsspelletjes als flipperen via een touchscreen, videospelletjes als memorie, zoek de verschillen, domino of paarden racen. In een grote gamehal kun je in een levensechte auto zitten en racen tegen je vrienden of de computer.

Het kan erg gezellig zijn om met vrienden een toernooi op te zetten maar het is nog leuker om jouw naam te zien stralen op de nummer één positie van de plaatselijke voetbalkroeg. Zeker als jij een fanatieke speler bent kunnen ongemerkt heel wat uurtjes in gaan zitten.

Gokkasten met slots

De laatste, meest bekende gokkasten, zijn die met verschillende slots. Iedere softwareprovider biedt zijn eigen spelletjes aan, Spelletjes met kans op een jackpot, heel veel gratis spins of met de mogelijkheid om een bonus te kopen.

De bekendste spelletjes zijn die met het rollende fruit, maar de variaties hierop zijn legio. Neem de spellen met Jokers, Keno, Bingo, poker of roulette. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden. Natuurlijk zijn de spellen online te spelen via een betaalde of gratis versie. Maar er zijn ook nog steeds spelautomaten te vinden in cafe’s en sportkantines. De minimale leeftijdsgrens voor het spelen op deze kasten is achttien jaar.

Natuurlijk moet gokken wel een spelletje blijven. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft onder andere als doel deze grens zoveel mogelijk te bewaken. Zo hebben providers restricties aan de manier waarop zij klanten aan zich mogen binden en moet duidelijk zijn hoe men zichzelf kan beschermen tegen verslavingsgedrag. Zo kan men via zelfexclusie tijdelijk stoppen met gokken of limieten aanbrengen in het aantal minuten per dag of maximale bedragen dat men kan storten. Dit alles met als doel gokken leuk te houden, voor iedereen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>